Om oss

Vår historia

Året var 1994 och med siktet inställt på att en dag bli det mest genuina polkagriskokeriet i Gränna öppnade vi, bröderna Fredric & Daniel Agnhammar, vårt lilla kokeri i en källarlokal på en bakgata i utkanten av byn.

Firman hette Polkapojkarna, och det beskriver väldigt väl hur företaget såg ut från början; Två unga pojkar, som brann för godis- och konfektyrhantverket. Redan från början satte vi stort värde på goda relationer och nöjda kunder.

För att klara ekonomin hade vi var sitt arbete vid sidan om, så det blev några tuffa ”hundår”. 1997 flyttade vi upp till Brahegatan 59, huvudgatan i Gränna, och där ligger vi kvar än idag. Inom kort var vi stolta ägare av det absolut finaste kokeriet i Gränna. Här bakas polkagrisar enligt Amalia Erikssons originalrecept och tillsammans förvaltar och utvecklar vi de traditioner som gått i arv i Gränna sedan 1859.

Idag är vi ett betydligt större gäng bestående av både ”Polkapinglor” och ”Polkapojkar” som arbetar med hantverket, butiken, återförsäljare, webshop, guidade visningar, konferensaktivitetet och mycket mer. En sak som går som en röd tråd genom företaget är att vi har kul på jobbet, både tillsammans och med våra kunder.

Genom åren har vi fått många fantastiska kundrelationer. En del är som goda vänner sedan flera år tillbaka, andra som en del av vår ”polkagris-familj”, som barn i huset. Hos oss är alla välkomna. Alltid – oavsett.

Under årens lopp har vi fått en del utmärkelser och vunnit många fina priser, som Årets Företag, Årets Polkagrisbagare, AAA med flera. Man brukar säga att ”kunden kommer först” – men för oss är det inte någonting man bara säger; Det är ett motto som genomsyrar hela företagets existens. Polkapojkarna är det kokeri i Gränna med högst betyg på de olika omdömmesplattformar som finns. Vi är mycket stolta över Trip Advisors ”Certificate of Excellense” sex år i rad sedan 2012.

I vårt lilla kokeri som går i gammaldags stil står det alltid en glad bagare vid grytan, Hen visar gärna upp hur polkagristillverkningen går till och berättar med all säkerhet en och annan anekdot från förr i tiden om Amalia Eriksson och hur polkagrisen blev till. Smakprov på nybakad, varm, seg polkagris finns alltid till alla som vill ha. Både stora och små får smaka!

I butiken, som också den går i gammaldags stil, finns ett stort urval av nybakade polkagrisar, karameller, gräddkola och fudge i olika smaker. Alldeles säkert möter du en polkapingla eller pojk som gärna bjuder på mer smakprov, visar dig runt och hjälper dig att hitta just det du söker!

Om du inte har vägarna förbi oss i lilla Gränna är vår webshop ett perfekt alternativ. Här finner du hela vårt butikssortiment. Alltid färskt, nybakat och gott.

Varmt välkomna till vår webbutik och till oss i Gränna!!

Fredric Agnhammar

Ledning, personal & försäljning

Han älskar polkagrisar och han älskar Gränna. Mångsysslare som brinner för att placera Gränna på kartan som "the Candy Capital of the World".

Daniel Agnhammar

Ledning, inköp & försäljning

Gillar sportbilar, barbeque och Tyskland. Tror att GAIS kommer från Gränna. Jobbar på kvällarna med www.condobythewater.com Innehavare av VM-titel från 2004.

Alexander Göransson

Inköp, försäljning & kontor

Började en gång i tiden som bagare men har på senare år snurrat om till mer administrativa sysslor. Polkapojkarnas egen trubadur, spelar gladeligen på vilket instrument han än får i händerna.

Simon

Simon "Moni" Vadsten

Sockerbagare

Först började storebror Mattias hos oss, därefter mellanbror Markus. Här har vi lillebror Simon som är tredje brodern i ledet att arbeta på Polkapojkarna! Har jobbat hos oss sedan barnsben. Gillar sport, framförallt innebandy och fotboll.

Erik Greve

Sockerbagare

Förutom att han är en grym bagare så är Erik dessutom Polkapojkarnas egna mästerfotograf. Studier i både Sverige och USA har gett honom ett utmärkt öga och teknisk kunskap för att "fånga ögonblicket". Eriks heligaste tid på året: Gotlands medeltidsvecka!

Emil Rolfsson

Sockerbagare

Emil har jobbat hos oss mer än halva sitt liv, ca 18 år. När han inte står i kokeriet och pratar om polkagrisen historia så kan du hitta honom hemma på hans gård där han sköter om kossor och diverse andra djur.

Markus Vadsten

Sockerbagare

Mellanbror Vadsten. När han inte bakar polkagrisar av världsklass så spenderar han all sin vakna tid på Gränna golfklubb, till hans flickväns stora förtvivlan. Han kallas ofta för "Snygg-Markus" och det är ganska förståeligt.

Rasmus Käll

Sockerbagare

Polkapojkarnas egna Don Juan! När han inte är på plats i köket och bakar snygga grisar, samtidigt som han charmar våra besökare, så är han iväg och släcker bränder och räddar liv då han extraknäcker som brandman.

Filippa Agnhammar

Butik / pack

Filippa har varit på Polkapojkarna sedan strax innan hon började krypa vilket gör henne till en av de mest rutinerade personerna vi har. Polkapingla by day, partypingla by night som vi brukar säga.

Edvin Ellbrant

Sockerbagare

Ser du inte Edvin vid grytan i kokeriet så lär du med största sannolik hitta honom på närmsta padelbana. Där spenderar han nämligen all sin lediga tid. Han drömmer om att bli padelproffs och att ta sitt älskade ÖIK till Allsvenskan.

Varukorg